A weboldal fontos, de ne függjünk tőle

Egyik nagyon kedves, gyerekkori barátom úgy döntött, hogy nem csak az üzletében fog személyesen árusítani, hanem készítettet magának egy weboldalt is. A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy az online felületen is képviseljük magunkat, hiszen az ember jövet menet tud tájékozódni. De nem csak egy webshop jellegű oldalt szeretne csinálni, hanem olyat, ahol kis blogbejegyzéseket is tud készíteni. Egy nagyon informatív oldalra vágyik, ahol az érdeklődő sok dolgot meg tud találni, hasznos információval gyarapszik és a végén majd az információk tudatában vásárolni is tud, megrendelni amihez szüksége van.
Nagyon nagy bedobással mesélt nekem a terveiről, csak egy kis rossz hír árnyékolja be a jövőben pozitív képét. Ez pedig nem más, minthogy a testvére alkohol problémákkal küzd és ez a probléma kezd nagyon súlyossá válni, ami már tartós egészségromláshoz is vezet nála. Így a család úgy döntött, hogy nem hagyják tovább őt ebben az egyre hanyatló állapotában, hanem együttes erővel segítenek neki. Az első lépésként azt tekintették, hogy a testvére önmaga lássa be, hogy segítségre van szüksége, hisz enélkül az masszív elhatározás nélkül nem tudnak előrébb jutni semerre, akkor mehetnek akármilyen jó doktorokhoz nem hozza meg a kívánt eredményt.

De pár hét töprengés után a testvér belátta, hogy a kilábaláshoz már nem elég a család és az ő elhatározása, hogy jobbá teszi az életét és megpróbál egyedül leszokni. Ez nem igen fog menni saját erőből, mindenki belátta, hogy itt orvosi segítségre van szükség. Igenám, de a barátom testvére nem akart a kórházi elvonóra bevonulni, azt mondta, ott talán még rosszabb állapotba kerülne nem hogy jobba. Ezért a kijelentésért a család gőzerővel elkezdett olyan intézmény után kutatni, ami bentlakásos, de nyoma sincs kórházi körülményeknek, mégis olyan remek szakemberek és felügyelők foglalkoznak a leszokni vágyókkal, mintha kórházi ellátást, támogatást kapna a leszokáshoz.

Találtak is egy remek intézményt, ahol rögvest körül is néztek, természetesen csak virtuálisan, nagyon jó volt látni, hogy milyen szuper, kulturált és első sorban nagyon otthonos a környezet. Lehet választani külön szobát, illetve, hogy legyen társa alvás tekintetében. Remek foglalkozásokkal tarkítják az ottani létet és szuper szakemberek foglalkoznak a gyógyulni vágyókkal.

Mindennek az elején lehet választani, hogy csak a gyógyulni vágyó, vagy a családtagok is rész kívánnak venni a konzultáción, állapotfelmérésen és a célok kitűzésénél. Az addiktológiai konzultáns a gyógyulási folyamat elején is nagyon fontos pont. A szakember felméri a függés fokát, terápiát javasol. Az addiktológiai konzultáns a kezelés össze pontján jelen van, végig kíséri a javulást.

addiktológiai konzultáns

Csoportos foglalkozások és egyéni terápia is része ennek a remek intézmény programjának, mindamellett, hogy a kertben lehet tevékenykedni, illetve kisebb kirándulásokat szerveznek, hogy a monoton napokat kicsit feldobják. Nagyon hasznos az ott eltöltött hónap, hiszen iszonyatos nagy javulás, talán a teljes leszokás is elérhető, ebben reménykednek a barátomék is. Nagyon nagy a bizodalmuk az intézmény felé, hiszen még azt is olvasták, hogy már gyógyult szenvedélybetegeket is foglalkoztatnak személyzetként, valamint az intézmény alapítói is megküzdöttek saját démonjaikkal. Ezt nagyon jónak tartották, hiszen mi lehet ennél hitelesebb, mint az aki már átélte, amin a testvére végig fog menni, és tudják őt végig kísérni ezen a nehéz úton, úgy, hogy releváns tanácsokkal, útmutatással látják el.