Az informatikusok a szabadidejükben hajót bérelnek!

Az informatikusokról is rengeteg sztereotípia kering a köztudatban. Ha a feleségem munkahelyet vált, és az első beszélgetésekkor azt mondja, hogy a férje informatikus, rengeteg fura pillantást kap válaszul, hiszen gyakran az a berögződött előítélet, hogy az informatikusok kövér, sportellenes kockák, akik sokszor még igénytelenek is… Pedig ez az esetek nagy százalékában nem igaz.

A középiskolai legjobb barátommal alapítottunk a diploma után egy informatikai céget: webhely készítés és programozás a fő profilunk. Emellett mindketten rendszeresen sportolunk, szezonban pedig mit csinálunk? Hajót bérlünk a https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ oldalon!

Mert a sztereotípiákkal ellentétben nem valami netes-csetes játék a kedvenc hobbink, hanem a hajózás.

A cég telephelye, ahonnan bérelni szoktunk, Siófokon van. Bár más városokban is tudnak bérlést biztosítani, mivel a cégtársamnak, Petinek, Siófokon van ingatlanja (ő ott nőtt fel, Fehérváron, ahol dolgozunk, csak egy kis lakást bérel, és minden hétvégén a Balatonon van), ezért ez nekünk tökéletes. Ottani ismerősei ajánlották nekünk a BalatonProt.

7 vitorlás közül választhatunk, ezek 6, 8 vagy 10 személyesek. Kiválóan felszereltek egytől egyig, és nagy részük kis szélben is csodás vitorlás élményt nyújt. Bérelhetők hajóvezetővel vagy anélkül, és ha átadásra, átvételre, Füreden, Alsóörsön és Fonyódon is van lehetőség.

Foglalkoznak nagyobb rendezvényekkel is, és tervben van véve a vitorlás „hadsereg” bővítése. Ha Peti például egyszer nősülésre szánja a fejét, biztos hogy valami vitorlás esküvőt rendezünk neki.

Ha a https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ menüpontból átmegyünk a vitorlások leírására, akkor mind a 7 szépséget megcsodálhatjuk részletes fotókon. Külső és belső képek egyaránt vannak, és minden esetben fel van tüntetve, hogy hány fő részére tudnak hálóhelyet biztosítani a vitorláson, és ez pontosan hogyan néz ki. Előfordul, hogy nagyobb csapattal megyünk, Peti siófoki haverjaival, ilyenkor egy hétvégére szoktunk kibérelni egy 10 fős vitorlást, általában a Bavaria C34-et szoktuk választani. Ez a gyönyörű luxusvitorlás 10 személyes, 6 hálóhellyel. Belül egyszerű, letisztult, modern dizájn jellemzi, rengeteg fa borítással, és graffitszürke üléshuzattal. Tökéletesen felszerelt: hűtő, tűzhely, tévé, hangszóró és természetesen vécé. Étel, ital és ágynemű választhatóan igényelhető, mi inkább magunk szoktunk élelemmel felszerelkezni. Ez a luxusvitorlás csaknem 10 méter hosszú, kezdőknek nem is ajánlják, de Peti szerencsére igazi balatoni gyerek, édesapja egészen kis kora óta tanítgatta vitorlázni, így nem jelent neki problémát egy ekkora hajó – diszkrét, 5300 kilós súlyával sem.

Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy senkinek nem kell azt gondolnia, hogy minden informatikus fura kocka; mindketten ugyanazok a vidéki kölykök maradtunk, a foglalkozásunktól eltekintve. Valóban vannak informatikusok, akik számítógépes játékokkal kapcsolnak ki, mi szabad óráinkban a https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ weboldal szebbnél szebb vitorlásaiban szoktunk gyönyörködni, azon morfondírozva, hogy a legközelebbi hosszú hétvégére melyiket béreljük ki.

A Bavaria családosoknak is kitűnő választás, felszereltsége, és mérete miatt is, és mivel hajóvezető is bérelhető hozzá, tapasztalatra sincs szükség. Egyszóval minden adott egy tökéletes vitorlázáshoz, azoknak is, akiknek nincsen hozzá jogosítványuk!