Weboldal készítése a fogászati rendelőmnek

Mivel gyerekkorom óta az a vágyam, hogy egyszer fogorvos lehessen belőlem, nem volt kérdés a pályaválasztáskor, hogy milyen irányban folytatom tovább a tanulmányaimat. Szerencsére sikeresen tudtam felvételizni a fogorvosi egyetemre, és így megkezdhettem kitanulni azt a szakmát, amelyről azt gondoltam, hogy szívesen foglalkoznék vele egész életemben. Szerencsére a bebizonyosodott, hogy ez valóban így van.

Sok – sok évnyi gyakorlat után úgy döntöttem, megnyitom a saját fogászati rendelőmet, ahol én tudom meghatározni a nyitvatartási időt, nem pedig másoktól függ a munkaidőm. Az addigi munkahelyeimet sajnos ezt nagyon nem szerettem. Azonban tudtam, hogy szükségem lesz egy felületre, ahol tudom hirdetni magam, hisz az embereknek valahogy meg kell tudniuk, hogy már működik a saját rendelőm. Így jutottam el ahhoz a gondolathoz, hogy egy saját weboldalt kellene létrehoznom a fogászatomnak, ahol minden fontos tudnivaló fel lenne tüntetve. Szerencsére egy barátom jártas volt a weblapszerkesztés témájában, így nagy segítségemre volt. Nem tudom, hogy tudtam volna egyedül ezt megoldani, tekintve, hogy nem nagyon értek a számítógépekhez. De tudtam, hogy muszáj lesz előbb – utóbb beletanulnom.

Szerencsére elkészült a fogászati rendelőm internetes oldala viszonylag időben. A biztonság kedvéért megosztottam a közösségi média felületeimen, hogy minél több emberhez eljusson. Elég gyorsan jöttek a bejelentkezések, úgyhogy nagyon örültem annak, hogy az álmom megvalósulni látszik.

Az egyik különlegesség, hogy a rendelőmben elérhető mindenki számára a cirkon korona lehetősége, ráadásul jutányos, megfizethető áron. Ez a létező legkorszerűbb technika a fogpótlásra, és a korábban alkalmazottakkal szemben rengeteg előnnyel jár. A korona egy teljes fogmű, ami képes arra, hogy eltakarja a fog sérüléseit, legyen az akármilyen súlyos. Egészen idáig jellemző volt a porcelán-, illetve fémkorona készítés és behelyezés, azonban sok esetben felmerültek akadályok. Hiszen porcelánkorona nem mindenhova helyezhető be, a fémkorona meg nem túl esztétikus, ha elöl lévő fog pótlására van szükség.

cirkon korona

Emiatt lett forradalmi újítás a cirkon korona. Ez egy olyan anyag, ami elég erős ahhoz, hogy elviselje a mindennapos rágások terhelését, ezért nem kell amiatt aggódni, hogy megsérül. Mivel nem tartalmaz fémet, nem kell attól sem tartanunk, hogy allergia lép fel, valamint a fém korona esetében gyakran előforduló ínyelszíneződés is megelőzhető cirkon koronával. Tartósságának köszönhetően nem kell tartani a repedésektől, pláne a fogletörésektől. Véleményem szerint az egyik legpozitívabb tulajdonsága az, hogy az íny rá tud nőni, akár saját fogaink esetében. Emiatt megelőzhető az ínygyulladás, emellett az íny visszahúzódása is.

Ha valamelyik páciensem a fogpótlás szükségének helyzetébe kerül, bátran ajánlom nekik a cirkon korona megoldását. Hiszen a fent említett előnyök mellett az is nagyon fontos szempont, hogy nem kell lemondani a tökéletes fehér mosolyról sem, mert nem színeződik el a korona.