Amikor megtaláltam a leendő honlapom példaképét

Mivel nemrégiben arra adtam a fejem, hogy saját vállalkozásba fogjak, tudtam, hogy egy céges honlapra is szükségem lesz, amelyen az ügyfelek tájékozódhatnak. Fogalmam sem volt arról, hogy miként kell belevágni a honlapkészítésbe, de azt tudtam, hogy magamnak szeretném megcsinálni, mert csak az tükrözi az elképzeléseimet. Első lépésként a legkézenfekvőbb helyen kezdtem el keresgélni: az interneten. Több tucatnyi honlapot néztem végig, de vagy nem tetszett, amit láttam, vagy nem volt elég informatív. Az áttörés az volt, amikor rátaláltam a gumidiszkont honlapjára, ami egy gumiabroncsokkal foglalkozó cég honlapja. Először is megfogott a letisztultsága, és a logika, ami szerint működik. Nincsen tele reklámokkal, nem akar másnak látszani, mint ami valójában. Ami különösen megfogott, az a temérdek információ, amit átböngészhetünk mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, ugyanis ez az oldal kifejezetten arra specializálódott, hogy az interneten rendeljék meg a vásárlók a kívánt terméket. Ehhez persze elengedhetetlen az előbb említett információ halom, ugyanis anélkül nem lehet megfelelőt választani. Mindenki gondoljon bele: mihez kezdene, ha a következő órában autógumikat kéne vennie? Hát, persze, hogy azt keresné, hogy pontosan milyen kéne, mert a legtöbb esetben (akinek nem inge, ne vegye magára) fogalma sincs arról, hogy most épp milyen gumik vannak az autón. Bevallom őszintén, jelenleg nekem se jut eszembe, hogy milyen márkájú gumik vannak az én autómon, ezért ma még meg fogom nézni, mert nem hagy nyugodni.
Visszatérve ahhoz, hogy mielőbb szereznünk kell új gumikat, feltétlenül szükséges, hogy információkhoz jussunk, amire ez a honlap tökéletes, ugyanis egy külön fő menüpontot szentel annak, hogy leírja az autógumikon használt standard jelzések jelentését. Többek között megtudtam azt is, hogy mi az az idegen kifejezés, hogy „aquaplanning” – ehhez egyébként a rosszul felszerelt abroncsok járulnak hozzá, úgyhogy minden esetben szakemberrel szereltessük le és fel.autógumi ár

Ahogy görgettem a honlapot, eszembe jutott, hogy édesapám pont nemrég mondta, hogy szeretne egy új nyárigumi szettet, mert a meglévőt már nem tartja biztonságosnak, a minősége jócskán romlott. El is kezdtem keresgélni, hogy ezzel is segítsek apunak, majd felhívtam, hogy van egy ilyen remek lehetőség, hogy házhozszállítják a megrendelt autógumikat. Közösen megbeszéltük, hogy pontosan milyenek kellenek, én pedig leadtam a rendelést. Remek opciónak tartom ezt a szállítási lehetőséget, mivel sokan azért halogatják az ilyen nagyobb vásárlást, mert macerás hazavenni négy autógumit. Ezzel én is így vagyok, legutóbb is csak két fuvarral tudtam elhozni, és rettentően bosszankodtam az elvesztegetett idő miatt. A honlapon azt írták, hogy a szállítás előtt még felveszik velem a kapcsolatot, hogy fixáljuk az időpontot, és ez így is lett. Ezzel levettem egy terhet édesapám válláról, amiért nagyon hálás volt nekem. Azóta már a barátainak is ajánlja ezt a lehetőséget, és mindig hozzáteszi, hogy az autógumi árak is fel vannak tüntetve, amit azért hangsúlyoz, mert van néhány olyan haverja, akik rettentően bizalmatlanok az internetes vásárlást illetően. Azt is a lelkére kötöttem, hogy mondja meg ezeknek a haveroknak, hogy ez egy 100%-osan magyar cég, amit manapság már sokan fontos bizalmi szempontnak tartanak.

Miután eltelt néhány hét, én is úgy döntöttem, hogy rendelek egy új szettet a saját autómhoz, mert szemrevételeztem a garázsban tárolt gumikat, és egyikre se tudtam volna azt mondani, hogy nyugodt szívvel megyek velük az országúton. A szemrevételezés szempontjairól is a weboldalon olvastam, aminek az a célja, hogy meggyőződjünk minden indulás előtt a gumik megfelelő állapotáról. Egy kisebb sérülésből is lehet nagy baj, sőt egy olajfolt több okból is lehet veszélyes:
1. Csúszóssá teszi a gumi felületét.
2. Kémiai reakcióba lép a gumi anyagával, ami újabb sérüléshez vezethet.
Ezek fényében semmit sem szabad elodázni, mert igenis múlhat egy-egy apróságon a biztonságunk.

Annyira megfogott a honlap, hogy úgy éreztem, nekem is minimum ilyen jót kell csinálnom, ami ennyire elgondolkodtat, és cselekvésre késztet a saját életemet illetően, ezért be is iratkoztam egy weboldal-készítő tanfolyamra.