Ajándék tévé az informatikus testvéremnek

Informatikából szuper felszereltek és kiokosítottak vagyunk a családban, mert a bátyám programozó. Kiskorunk óta érdekelték a számítógépek, mindig is nagy gamer volt, tudjátok az a fajta, aki egész éjszaka képes volt játszani, idegen nyelven beszélt a mikrofonjába, a szülei hiába kiabáltak már vagy háromszor, hogy tessék lefeküdni, csak teltek az órák és észre sem vette, hogy még mindig játszik. Ez a szenvedély nem múlt el, de persze a felnőtté válással átalakult, a munka mellett már hobbi szinten, kikapcsolódásként van csak jelen, de azért még mindig nagyon fontos része a mindennapjainak. Ez a tevékenység volt az, ami irányt mutatott neki az iskolaválasztásban, segítette a munkakeresésben, úgyhogy én nem gondolom haszontalannak ezeket a kamasz éveket, hiszen egy komoly útmutatást adott az amúgy nagyon nehéz útkeresésben.

Az érdeklődés viszont az évek során a konzolok felé is elvitte testvérkémet, aki igencsak beleszeretett ebbe a világba is, csakhogy külön költözése óta televíziót nem szerzett be, mivel nem néz tévét. Dolgozni laptopról is tud, és ez filmnézésre is kiváló eszköz, így a konzolon is monitoron játszott, ami azonban nem a legélvezetesebb módja ennek, így elhatároztam, hogy a születésnapjára a családdal összedobunk neki egy jobb tévére, ami kifejezetten alkalmas játékra is.

Az értékek nagyjából megvoltak, amik szóba jöhettek, árban, képátlóban, kivitelben és tulajdonságokban tudtam, hogy mit szeretnék, majd ez után jöhetett a keresgélés. A legjobb szűrési opciókat a BestMarkt oldalán, itt találtam meg: https://www.bestmarkt.hu/szorakoztato-elektronika/tv-c55.

Már a webshoppal is nagyon elégedett voltam, hiszen be tudtam állítani milyen paraméterek azok, amik felmerülhetnek és ez alapján tudtam összehasonlítani a különböző ajánlatokat és megtalálni a számomra ár-érték arányban legjobb készüléket.

 A tesóm egy kisebb lakásban lakik, és a https://www.bestmarkt.hu/szorakoztato-elektronika/tv-c55 oldalon arra is kaptam ajánlást, hogy mekkora kijelzőjű tévéhez mi az ideális nézőtávolság, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Erre a szempontra magamtól nem gondoltam volna.

Mivel én alapvetően nem vagyok otthon az elektronikai eszközök világában, így igazán örültem, amikor észrevettem, hogy az említett oldalon van némi segítség is a megfelelő tévé kiválasztásához. Innen tudtam meg, hogy milyen altípusai vannak a tévéknek, ahogyan azt is, hogy mit tudnak ezek. Én leragadtam az LCD készülékeknél, de a BestMarkt tájékoztatása juttatta eszembe, hogy vannak már modernebb technológiával gyártottak is, mint például a LED és az OLED tévék. Utóbbi egyébként a legújabb.

Mivel a tesómnak elsősorban a játékélmény miatt szerettem volna tévét venni, így nem volt kérdés, hogy a legjobb minőségűt akartam megvenni, a grafikai élmény miatt. Úgyhogy nem is volt kérdés, hogy a webshopban található szűrő segítségével csak az ultra HD, vagyis 4K-s készülékek között nézelődtem.

Azt hiszem, mindenki tisztában van azzal, hogy ezek nem kis anyagi ráfordítást igényelnek, úgyhogy menet közben elhatároztam, hogy ez nem csak születésnapi, de karácsonyi ajándék is lesz neki, bár, ahogy észrevettem, a BestMarkt webshopjában kedvezőbbek az árak, mint ahol eddig keresgéltem.

Miután megtaláltam a megfelelő tévét – hála a szuper szűrési lehetőségeknek -, el is indítottam a megrendelést. Először házhozszállítással akartam rendelni, de aztán észrevettem, hogy van ám üzletük is! Ez a IX. kerületben található, könnyen megközelíthető helyen, így arra jutottam, hogy inkább itt veszem át a tévét, és majd én autóval elviszem a tesómnak. Ezt a lehetőséget biztonságosabbnak gondoltam, sőt, előnyösebbnek is, mert így van lehetőség még személyesen is informálódni.

Az első benyomás a BestMarkt-ra vonatozóan beigazolódott: minden a legnagyobb rendben ment, nem volt semmi probléma és nagyon segítőkészek voltak az üzletben a srácok.

A tesómnak pedig nagy meglepetést és örömet tudtunk okozni vele, mert nem számított erre, úgy tűnik, sikerült is megtalálni a megfelelő készüléket, már meg is van a helye a lakásban és egy közös családi kvízjátékkal fel is avattuk a szülinapi ajándékot. Azóta persze a játékok is szebbek az új képernyőn, úgyhogy nagyon örülök, a választásnak.