Az új munkahelyem és segítség a nagybátyámnak

Weblapokat tervezek, ez a munkám. Egy tanfolyamot végeztem el az egyetem után, miután rájöttem, hogy a végzettségem nem az, amit szeretnék csinálni egész életemben. Mindig is egy kreatív munkára vágytam és a weblaptervezéssel ezt az álmomat sikerült megvalósítanom. A cégnél, ahol dolgozom, nem csak én vagyok az egyetlen új, hanem Kati is az, aki szintén ugyanebben a munkakörben dolgozik, mint én.

Rögtön megtaláltuk a közös hangot és az első napokban sok időt töltöttünk együtt. Még egyikünk sem igazán találta a helyét a munkahelyen és jó volt egy hasonló sorsú társ jelenléte. Katiról kiderült, hogy amúgy épp lakást vásárolna, én pedig pont tudtam is valakit, aki árulta a lakását. A nagybátyámat, Karcsit, akinek én segítettem feltölteni az internetre a lakását. Na az is egy vicces sztori ám!

Karcsi pár hónapja találta ki, hogy szeretne költözni és megválna a legénylakásától a Városligetnél. Először ingatlanost akart megbízni a feladattal, de én lebeszéltem erről és felajánlottam a segítségemet neki, hogy feltöltöm a lakását a lehető legtöbb ingatlaneladással foglalkozó portálra. Elmentem hozzá egyik nap munka után és lefotóztam a lakás minden pontját, hisz minél több kép, annál jobban kapnak a vevők. Otthon aztán nekiálltam feltölteni a fotókat, adatokat a weblapokra. Voltak olyan oldalak, amiket már ismertem korábbról, de olyanokra is rábukkantam, amikről még sosem hallottam. Ilyen volt például a Nextapró oldala.

A weboldal már első látásra szimpatikussá vált a számomra. Letisztult volt, könnyen átlátható és egyszerű metódusa volt egy eladó lakás feltöltésének. Regisztráció nélkül is már rakhattam is fel a hirdetést az oldalra. Ehhez sok segítséget nyújtott az, hogy sok információlehetőség már előre meg volt adva, így nekem csak azokat kellett bejelölnöm, amik az adott ingatlanra jellemzőek. Ha valamit pedig pluszban szeretne megjegyezni az ember, azt a részletes leírásban megteheti, ahol szabadon lehet írni 3000 karakter terjedelemben. Nem muszáj olyan sorrendben feltölteni a képeket, ahogy az ember szeretné, hogy megjelenjenek az oldalon, mivel a feltöltés után úgy rendezi őket az ember, ahogy csak szeretné. Ez egy új funkció, amit már lehet használni a Nextaprón. Minden lépés olyan könnyedén, olyan zökkenőmentesen véghez vihető, hogy az ember el sem hiszi, hogy egy hirdetésfeladás történhet ilyen simán is.

Mikor feladtam a hirdetést, nem sokkal később meg is jelent az oldalon és a Nextaprón keresztül többen is felvették velem a kapcsolatot. Mindenkit Karcsihoz irányítottam, ő vezette körbe a jelentkezőket a lakásában, a többit már mind ő intézte. Nekem csak annyi volt a dolgom, hogy az internetre feltöltsem a hirdetést és ezt meg is tettem. Katinak is ajánlani akartam a lakást, de pár órával később Karcsi keresett és elújságolta, hogy sikerült vevőt találnia, megveszik a lakását. Az egyik Nextaprós delikvensnek sikerült lecsapnia rá, szóval király, hogy ráleltem arra az oldalra, így hamar elkelt a nagybátyám kecója.