Weboldal készítés közben mindent megtudtam a megyei matrica 2019-es aktualitásáról

A kollégám, Peti, egy kreatív zseni. Életünk legjobb döntése volt közös vállalkozásba kezdeni, mint weboldal készítők. Én tudom a technikai paraméterek csínját-bínját, az utolsó trükkös kódig, Peti pedig? Petinek olyan sajátos, látványos ízlése van, és mégis megtalálja az összhangot a megrendelő elképzeléseivel, és az eredmény egy ütős honlap, amit már a külleme miatt megéri látogatni.

Tegnap édesapám meglátogatott bent a cégnél. Fuvarozással foglalkozik, és nemrégiben fizetőssé vált több útszakasz, amit eddig ingyenesen használt a cégük. Mivel nem volt éves matricájuk, olcsóbb megoldás neki a megyei matrica 2019-ben. Abban kérte a segítségemet, hogy hogyan is kell ezt intézni. Szerencsére pont volt egy kis szabadidőm, amíg Peti a weboldal elrendezését megálmodja, így készséggel álltam a szolgálatára. Azoknak éri meg ez a típusú matrica, azoknak előnyös ez a típusú matrica, akik egy-egy megyében gyakran járnak. A megadott megye fizetős autóútjaira érvényes, és a szomszédos megyék irányába az első csomópontig.

Apa lelkesen bólogatott, hogy érti, érti, de hogyan intézze el, vegye meg a benzinkúton?

Mondtam, hogy egészen felesleges csak azért elmennie a kútra, ennél sokkal egyszerűbben is megoldhatja, elintézheti, a neten keresztül. A hivatalos oldalon mindenféle matricát lehet venni, a megyei ugyanúgy megvásárolható itt. Kicsit több infót kell megadni nyilván, mint pusztán a rendszám.

Apukám kétségbeesett arcát látva inkább megnyitottam a telefonom a weboldalt, és azon mutogattam neki a lehetőségeket. Igazából pofon egyszerű a dolog: csak be kell írnia, hogy melyik településről indul, és mi a végállomás, és a kalkulátor kiadja, hogy mennyibe kerül a megyei matrica 2019-ben arra a szakaszra, és azt is, hogy egyébként mennyi lenne az éves – így kristály tisztán látszik, melyik éri meg jobban. Apa Tihanyból szokott Hatvanba szállítani, így 3 megyén utazik keresztül, és rögtön látszott, hogy nekik, erre a távolságra felesleges éves matricát venni. D1-es vagy D2-es kategóriára lehet váltani, nekik az utóbbira van szükségük, így ezt is beikszeltük. Ezek után a hagyományos matrica vásárló felületre irányít minket rendszer, ahol meg kell adni a rendszámot és lehet kérni áfás számlát. Gyorsan rá is csörögtünk apa főnökére, hogy küldje el a cég pontos címét, amire a számlát kell kiállítani, és az én kártyámmal megvettük nekik a megyei matricát.

Apa nagyon hálás volt a segítségemért, és annak is örült, hogy olcsóbban megúszták a beruházást, mint amire számított. Ezek után már a saját személyautójára is így fogja venni a pályamatricát.

Éppen mire végeztünk mindennel, Peti kitalálta a honlap kinézetét, és csinált hozzá egy klassz vázlatot, amibe beleírogatta, hogy hova mit kéne raknom, így nekiálltam én is a munkámnak, édesapám pedig bement az itteni telephelyre, hogy leadja az áfás számlát.