Az új munkahelyemen a kutyám is megtalálta kedvenc helyét

Ne ijedjetek meg, nem hagytam fel a weboldal készítéssel és az informatika világával, egyszerűen csak úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem. Olyan régóta dolgoztam már ugyanannál a cégnél, ráadásul egy elég nagy vállalatról volt szó, így egy idő után kicsit túl személytelennek is éreztem és ez az utolsó hónapokban nagyon rányomta a bélyegét a munkamorálomra. Ne értsetek félre, természetesen mindig mindent megcsináltam, amit kellett és nem késtem semmivel, de valahogy mégis olyan érzésem volt, mintha már nem azzal a lelkesedéssel csinálnám, amit csinálok, mint régen és ez nagyon frusztrált. A barátaimmal is átbeszéltük a dolgot és a tanácsukra úgy döntöttem, hogy keresek egy másik munkahelyet. Mindenképp maradni akartam a szakmában, csak egyszerűen egy kisebb, nyugisabb és talán ezáltal izgalmasabb helyet szerettem volna munkahelyként. A kérdés jogos: mitől lenne izgalmasabb egy kisebb hely, mint egy nagyobb vállalat? A válasz pedig számomra nagyon egyszerű és teljesen természetesen jött: attól, hogy új a helyszín, új kihívásokkal kell megbirkózni és egy teljesen más légkört megszokni. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű annyi év után, de már alig vártam, hogy belefogjak.

A munkakeresés viszonylag egyszerűen ment, ami őszintén szólva meg is lepett – pár héten belül több interjún is voltam és végül a kereséstől számított egy hónapon belül már volt is egy új munkám. A szerződés aláírása után felmondtam a régi munkahelyemen, ahol nagyon támogatóak voltak és sok sikert kívántak a továbbiakban. Jól esett a kedvességük és hogy egy ilyen pozitív élménnyel tudtuk zárni az együtt töltött éveket. Hálás voltam nekik mindenért, amit ott tanultam, de már izgatottan vártam az új kalandokat.

A választott helyről még nem is meséltem! Szóval, egy kisebb cég volt, modern kategóriában talán a start-upnak lehetne nevezni, de nem fogadott az a bizonyos hajtó és nagyon teperő, illetve sikerre és áttörésre szomjazó légkör, mint amit a szó hallatán elképzelnék. Tetszett, hogy nagyon családias volt a hangulat és az emberek beszéltek egymással és nem csak e-mailben vagy telefonon kommunikáltak, ahogy az a nagyobb vállalatoknál megszokott. Sőt, az még egy plusz indok volt, hogy őket válasszam, hogy állatbarát hely volt, így bár kicsi cég volt, az iroda volt akkora, hogy mindenki házi kedvence elfért és még így is mindenki kényelmesen tudott dolgozni. Imádom a kutyámat és az, hogy lehetőségem lenne magammal vinni a munkahelyemre óriási pluszt adott számomra döntésben.

Az első napom nagyon izgalmas volt, megmutattak mindent és az első nap vége felé már az első közös meetingen is részt vettem. Jó érzés volt belecsöppenni a dolgokba és egy olyan közös ötletelés részese lenni, ahol mindenki nyitott volt az új ötletekre is. Az első napokban próbáltam inkább megfigyelni, a hét vége felé viszont már meg is kaptam az első projektemet és belevágtunk a munkába. A második héten úgy döntöttem, hogy magammal viszem kutyámat, Rozit is. Rozin látszott, hogy nagyon kíváncsian várja merre lesz a séta és szerintem érezte, hogy valami izgalmas helyre, mert a reggeli sétáink általában sokkal rövidebbre szoktak sikeredni. Az új munkahelyemre érve persze mindenki rögtön megrohamozta Rozit és talán annyi szeretet kapott, hogy az éven már nem is lesz többre szüksége. A viccet félretéve, mindenki nagyon kedves és befogadó volt vele is éppúgy, mint velem egy héttel ezelőtt. Rozi körülbelül 5 perc alatt meg is találta az új kedvenc helyét: a konyhát, ahol elektromos fűtés volt beszerelve a padlóba. Az iroda abban a helyiségében, ahol mi dolgoztunk a falban volt beszerelve, de a konyhában, Rozi legnagyobb örömére, a padlóban volt megtalálható ugyanaz az amorf fűtőszálas fűtőszőnyeg. A sugárzott hő hatására Rozi teljesen zen állapotba került és megmondom őszintén nem tudom hibáztatni – ha kutya lennék, nekem is álmaim legnagyobb vágya lenne egy “alulról jövő melegforrás,” ahogyan elképzelem a kutyák értelmezését a dolognak. A kollégák mosolyodva mesélték, hogy a padlófűtést egy pár hónapja szereltették be és nem csak Rozi van oda érte, hanem a bent megfordult háziállatok nagy többsége. Elgondolkodtam, hogy a jövőben én is beruházom egy hasonló rendszerre és szerencsére volt egy megbízható telepítő is, akit az elektromospadlofutes.info oldalon egyszerűen elérhettem és mivel bíztam a kollégák ajánlásában, fel sem merült egyéb kivitelező keresése. Azóta Rozi rendszeresen látogatja velem az irodát és úgy érzem, lassan már sokkal jobban szereti az ottlétet, mint az otthon melegét – de ezzel nincs egyedül szerencsére. 

elektromos fűtés