Két dolog a cégalapításhoz, amire jól figyeljetek!

A családunkban nemrég elindult egy új szakasza egy régi családi biznisznek, ami miatt bt-t kellett alapítanunk. Ha én nem is az első sorban állva vettem ki a részem ebből, hasznosnak ítélem megosztani az alapvető tapasztalataimat, mert végig érdekelt az egész! És ebben a famíliában ez a dolog tényleg mindenki szívügye nálunk, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Így aztán el tudom mondani, mi fán terem nagyjából a tökéletesen kivitelezett bt. alapítás, ha outsiderek voltatok eddig az üzleti világban. Két dologra mindenképp figyeljetek: az internetes jelenlétre (szinte bármiben is utazna a cégetek), és arra, hogy bízzátok profikra a cégetek megalapítását. Igen, az első lépések megtételét!

Előbbit nem tudom, hogy kell-e még hangsúlyozni manapság, ha az interneten nem hallattok magatokról, akkor nem fog menni… És mindennek a lelke egy jó weboldal! Kell legyen egy kis sarka a globális internetnek, ami névleg is hozzátok kötődik. Nem elég egy Facebook-os oldal! Az vagy meglesz még évek múlva, vagy nem, a Facebookra nem lehet teljesen támaszkodni. De minimum jegyeztessétek be a domaineteket is, és azon legyen idővel elérhető egy pofás kis weboldal, amin a cégeteket mutatjátok be, és reklámozzátok.

Minden másra ott a topcegalapitas.eu! Velük volt nekünk is egyszerű a bt. alapítás.

Nagyon sok kereskedő, vagy szolgáltató igyekszik a kínálatát érdekesebbé, vonzóbbá tenni azáltal, hogy csomagban olcsóbban kínál valamit. Vagy épp teljesen elengedi az egyik szolgáltatásának az árát, ha egy másikat is igénybe veszünk tőlük. Ők, a topcegalapitas.eu is élnek ezzel a lehetőséggel, és be kell valljam, nekem ez nagyon szimpatikus. Például: ingyenes náluk az ügyvédi munka, ha székhelyszolgáltatást is igénylünk. Én mindig szerettem az ilyen konstrukciókat, mi több, mindig ezeket kerestem. Hogy miért?

Főleg, mert ha szükségem van valamire, ami egy komplex, több elemből álló dolog, szeretek mindent egyszerre “házon belül” tudni. A topcegalapitas.eu ügyel erre, hogy ne hatfelé kelljen gondolkodnunk. Külön ügyvéd, megint másik helyen egy könyvelő, valahol egy székhelybérlés… A fenét! Náluk mindent egyszerre rendezhetünk ezek közül, mert egy cég nem működhet úgy, hogy ugyan magunk felelünk mindenért, de az összesért máshoz, máshova rohangálunk.

A topcegalapitas.eu-nál minden meg lehet egy kalap alatt tehát. Így spóroltunk is, már rögtön a megalapítás pillanatában egy csomó pénzt, és büszke voltam, mert én kezdettől azt az ötletet támogattam, hogy rájuk, erre a cégalapításra specializálódott társaságra támaszkodjunk. És ez tényleg azoknak a legideálisabb, akik nem igazán ismerik ki még magukat ebben a sokrétű világban. Mert mondjuk először vágnak valami ilyesmi, nagyobb jellegű vállalásba. Vagy céget egy másik országban, netán nagyon régen, teljesen más gazdasági környezetben alapítottak még. Manapság minden olyan gyorsan változik, hogy nem fogunk mi mindig tudni mindenféle jogszabályoktól, kötelezettségekről. Keressük meg azokat, akiknek ez a munkájuk, hogy kövessenek minden ilyesmit, és lehetőleg heti szinten bonyolítsanak hasonló ügyleteket, mert akkor ők garantáltan mindig képben lesznek, a változásokat illetően.

Ezért, ha érdekel benneteket a szolgáltatásaik egy része legalább, mielőtt belevágnátok és rendeznétek mondjuk a székhelyet, azért javaslom, hogy olvassátok el, mi mindent ajánlanak ők, mert meggondolhatjátok magatokat, hogy egyszerre éltek-e inkább több dologgal. A “lépésről-lépésre utánajárás” helyett. Volt, aki utólag kapott a fejéhez, hogy miért körülményeskedett így egy általa talált ügyvéddel, és miért a saját tulajdonú ingatlanját tette székhellyé, ha ez nem is kötelező?… Ha van olyan szerencsétek, hogy ti a folyamat elején futottatok bele a róluk szóló cikkembe, tényleg azt ajánlom, hogy legalább olvassátok végig a dolgaikat! Ismételten csak ezt… Még akkor is, ha magabiztosnak és kellően körültekintőnek érzitek magatokat. Simán lehet, hogy találtok új infót az írásaik közt.

Ön tudja, hogy mit jelent pontosan alanyi adómentesnek lenni? – kiemelek egy címet a tájékoztatóik közül. Ebből is látszik, hogy általános értelemben is informatívak. Remélem, talán megvilágosító erejű lesz olyan kérdéseket illetően ez a sok olvasmány a topcegalapitas.eu-n, hogy ha valamiben talán már elkezdtetek gondolkodni valamilyen irányba, de itt mást javasolnak, elkerülitek egy rossz döntés meghozatalát. Mert a cégalapítás tényleg komplex folyamat, ők viszont mindent szájbarágósan leírnak nektek, végletes alapossággal. Olyan esetben pedig, ha még nem kezdődött el a bt. alapítás előzetes folyamata sem, csak tudjátok, hogy ezt szeretnétek, mert a saját cég az álmotok, akkor nem is kell túl sokat törnötök a fejeteket semmiről: ők levezényelnek mindent. Ti pedig azt találjátok ki, mitől lesz az a cég sikeres a termékei, szolgáltatásai által!